GROOT GRINSEL DEN DUNGEN

De sloop van de cafetaria en de nieuwbouw van Eethuys 't Pleintje

Voor de nieuwbouw van Eethuys 't Pleintje is er een strak, modern, deels onderkelderd gebouw ontworpen. Uitgangspunten van de bouw een snelle bouwtijd, genoeg zitruimte binnen, ruimte voor de bestaande apparatuur en uitzicht op het omliggende plein.

Het ontwerp resulteert in een duidelijk leesbaar gebouw. Het gesloten deel (metselwerk) is toegankelijk voor personeel en het open deel (glas) is voor het publiek.


De staalconstructie zorgt in het ontwerp voor de omlijsting van het gebouw. De entree's hebben een verbijzondering waardoor deze duidelijk opvallen. Vanuit de entree's zijn er zichtlijnen naar het omliggende plein met speeltuin en de straten. Daarnaast is er in de voorgevel een schuifraam voor de bestellingen van de bezoekers op het terras en voor de ijsjes. Tijdens de corona-periode was dit raam de uitkomst, bestellingen konden worden afgehaald en Eethuys 't Pleintje kon (onder beperkingen) toch doordraaien.


Project Gallery